مراسم افتتاحیه بیستودومین اردوی کشوری دانشآموزان عشایرباشعار امیرالمومنین معیار زندگی، صبح روز یکشنبه ۱۸ تیرماه در مشهد برگزار شد.
در این رویداد ۶۵۰ دانش آموز پسر در مقطع متوسط اول و دوم از ۲۴ استان گرد هم آمدند. در هفته آینده نیز میزبان ۶۵۰ دانش آموز دختر از ۲۴ استان خواهیم بود. در مجموع ۱۳۰۰ دانشآموز زیارت اولی دو هفته در مشهد در جوار حضرت رضا(ع) خواهند بود.
مدارس باید به دانشآموزان زندگی بیاموزند
دبیرکل بنیاد بینالمللی غدیر با حضور در مراسم افتتاحیه اردوی دانشآموزان عشایر گفت: خیلی خوشحالم که آینده سازان و سرمایههای کشور را در این جمع میبینم. با دیدن این دانشآموزان هم امیدوار میشویم و هم گاهی دلمان میسوزد که با وجود این دلهای پاک و استعدادهای خوب، امکانات خوبی وجود ندارد تا بتوان به آنها زندگی یاد داد نه کارنامه. هنوز نظام ما به جاهایی که توقع میرود نرسیده است. عشایر ذخایر کشور هستند و در زمان جنگ قهرمان بودند و شهدای زیادی تقدیم کردند و هنوز هم اعتبار و پشتوانه سیاسی و امنیتی کشور هستند.
آیت الله کاظم صدیقی ادامه داد: در عشایر شخصیتهای ممتازی داریم که باید بشناسید، یکی از آنها حکیم جهانگیرخان قشقایی است که شاگردان بزرگی نظیر آیت الله بروجردی را تربیت کرده است. ای فرزندان امام زمان! ای آینده سازان، ای بچههای پاک و معصوم نگذارید شیطان سیم دلتان را قطع کند. دل را آباد کنید. درس خواندن تقوا و همت و امید میخواهد. شما میتوانید حکیم و فیلسوف شوید و شهرت جهانی پیدا کنید. همانطور که حکیمی بزرگ از دل عشایر آمد و شاگردان بزرگی را تربیت کرد.
دبیرکل بنیاد بین المللی غدیر و امام جمعه موقت تهران افزود: شما دعوت شدههای امام رضا(ع) و مهمان عزیز او هستید. من میخواهم حدیثی از نهجالبلاغه را به شما سوغاتی بدهم تا بر دلهای خود بنویسید. امیرالمؤمنین به پنج مورد سفارش میکنند که اولین مورد امید به خداست. میفرمایند اگر پیشرفت و استقلال میخواهید به خدا پناه ببرید و از سنگر آن خارج نشوید. هیچ پیشرفت مادی و دستاوردی ماندنی نیست، آن چه باقی میماند دل پاک شما دانشآموزان عزیز است. باید امید را در دلها تقویت کنیم. جای وزیر آموزش و پرروش بین شما عزیزان خالی است تا شاهد شوق و زندگی شما باشد و به حضور شما افتخار کند.
وی ادامه داد: توصیه دوم که امیرالمؤمنین میفرمایند این است که در زندگی از هیچکس و هیچچیز نترسید، تنها چیزی که باید از آن بترسید گناه و خطر نفس است. حضرت در توصیه بعدی که دانشآموزان باید به آن توجه ویژه کنند، با تاکید میفرمایند اگر چیزی را نمیدانید حتما آن را یاد بگیرید. در ادامه توصیه میکنند هیچگاه شعار بدون شعور نداشته باشید. یعنی اگر چیزی را نمیدانید جرات داشته باشید و بگویید نمیدانم!
صدیقی در انتها بیان کرد: مدارس باید به دانشآموزان زندگی بیاموزند. به دختران مادر شدن و به پسران سخت کوشی را. با مدرک نمیتوان ادعای سواد داشت. امیرالمومنین در آخرین توصیه، از شما نوجوانان و دانش آموزان توقع صبر دارند و میفرمایند نسبت صبر به ایمان مثل نسبت سر است به بدن. صبر یعنی مقاومت که یکی از عناصر اصلی پیشرفت است.
در پایان این مراسم نیز باحضور جمعی از مسولان کشوری و استانی، از تعدادی از معلمان سخت کوش مدارس عشایری تقدیر به عمل آمد.
روابط عمومی بنیاد بین المللی غدیر
ثبت دیدگاه